Direktlänk till inlägg 1 januari 2011
Ja, man kan tvista länge om ifall vegankrubb ska efterlikna köttprodukter eller inte. Jag tycker det är ganska najs att kunna hänga med i den gällande, kulturella matnormen utan att slänga i mig kött, fisk och fågel, och har därmed inget emot att kalla det "sojakyckling" eller "sojalax" för att andra snabbt ska fatta ungefär vad för sorts produkt jag talar om och hur man ska servera den.
Nu har vi testat något som ska likna kycklingklubbor, men som då är gjorda till största delen av gluten. Jag inhandlade dessa på Gröna Boden på Vasaplatsen i Göteborg (löööv that place!) och har för mig att jag fick ge sex eller sju tior för fem klubbor. Jag marinerade dessa i honung, vitlök, chili, soja och flingsalt och hade dem sedan i ugnen ungefär en kvart.
Marcus gillade dem. Jag tyckte de var sådär... det var ett lager som ska efterlikna kycklingskinnet och det tyckte jag var rent utav äckligt. Sedan var den en viss bismak jag inte klarade av. Jag har testat mängder av andra soja- och glutenprodukter som är supergoda, men dessa får som sagt en ganska ljummet betyg av mig.
Jag går och funderar. Funderar på om jag ska börja blogga igen. Inte för att jag har så enormt mycket tid över, men för att jag tycker det var ett så fint dokument att ha kvar till mina barn i efterhand. Jag har, efter att inte ha besökt min egen blo...
Ja, de går, dagarna. Utan att jag hinner blogga! Fy, det får jag ändra på. :-) Vi har varit på landet, på Astrid Lindgrens värld, på landet igen, hemma... När skrev jag sist? Har jag skrivit om Lyckelis kalas? Ja, som sagt, det för länge sedan jag sa...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 | 5 | 6 |
7 |
8 | 9 |
|||
10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 | 28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|