Alla inlägg under september 2008

Av Tina - 6 september 2008 22:30

Nu är det kväll igen... Jag och Lyckeli har haft en jättefin dag tillsammans! Först var vi ju iväg på det stora äventyret: att handla på Willys ;-), vilket hon iofs sov sig igenom till största delen. Men jag och svärfar skrattade gott åt de stoooora ögon hon gjorde när vi gick in i affären. "Var är vi! Vart har ni tagit mig?" sa de. :-) När vi kom hem hade regnmolnen faktiskt dragit förbi så vi tog oss ut på en promenad till slut. Först lastade jag bebis i vagnen men insåg rätt snart att det var punka på ett av däcken (jag svär, de däcken är från helvetet!) så jag knölade ner en sovande Lyckeli i bb-selen istället, och stegade iväg. Och det gick jättebra! Hon sov och det blev alldeles svettigt och gosigt. ;-) 50 minuter tog det att gå runt Balltorp idag. Snart är jag nere i mina pre-gravid-tider! Till jul, eller så, antagligen...


Kvällen har vi spenderat på att ta kort! Lyckeli har vanligtvis en kinkperiod på kvällen men inte idag, inte! Jag har tankat henne med så mkt mat jag har kunnat och för en halvtimma sedan somnade hon gott  i sin vagga, jättehickan till trots. Om hon beter sig som hon gjort de sista kvällarna och om jag har tur sover hon iaf  timmar nu. Så jag ska passa på att lägga mig, jag med. Ska bara gå ut med soporna först...

Av Tina - 6 september 2008 11:34

Suck... Jag som hade laddat för att ta en lång promenad idag. Fortsätter regnet ösa ner som nu går inte det. Jag kommer nämligen inte i min regnjacka (än). Så dagens stora äventyr får bli att åka till Willys och handla, tillsammans med Stig - Marcus pappa. Sedan får vi se om det blir någon mer aktivitet idag. Jag och Lyckeli är ensamma hemma, då Marcus åkte till jobbet imorse. På måndag kommer han hem igen.


Jag blir bara filosofisk och lite smått deppig av sånt här väder. Sitter och funderar på vad som händer efter döden, hur vi ska minska sopbergen och varför jag inte köper en sån där crosstrainer...

Av Tina - 5 september 2008 11:29

Igår när vi satt och åt middag (rester från en middag hos Marcus föräldrar, en supergod gratäng med sojabitar och vinsås) så sa vi att "det här är ju nästan lika gott som Barbros lasagne". Några minuter senare så ringde Marcus mamma och sa "om jag tar med mig en lasagne, får jag komma upp och hälsa på er på fredag innan jag börjar jobba då?" Nu behöver hon ju inte muta oss med en lasagne för att komma, men det var ganska lustigt sammanträffande. :-)


Sedan tog vi en skön promenad och resten av dagen ägnade jag åt att olja klart altanen. Bara lite på utsidan kvar, men det måste jag ha en stege till.


Dagens kort är på Lyckeli och hennes farmor när Lyckeli just har somnat gott:

Av Tina - 4 september 2008 21:26

Idag har vi bara varit hemma. Det har BLÅST hela dagen och jag passade på att olja altanen. Eller - stora delar av den iaf. Hela hann jag inte på långa väger, och jag behöver dessutom ordna fram en stege för att kunna ta den övre delen av utsidan. Men jag är glad att jag har gjort en stor del iaf, nu innan höstregnet sätter igång på riktigt. Det kom några droppar då och då men som tur var började det inte regna "på riktigt" någon gång.


Marcus deklarerade högljutt att han minsann skulle laga överraskningsmiddag idag! Och det var ju tacksamt då jag stod ute i blåste och huttrade med penseln i högsta hugg. Det blev en jättegod färs med curry och sötpotatis, och spagetti. Mumsigt värre!


Lyckeliten har varit pigg och glad större delen av dagen. Däremot fick hon för sig under eftermiddagen att vaggan inte alls var så rolig att ligga i som den brukar vara. Så Marcus fick ha henne sittandes intill sig i soffan, det var det enda hon gick med på. :-D Hihi, rolig unge! Där satt hon tills hon somnade, men så fort Marcus skulle bära in henne till vaggan så slog hon upp sina vackra blå och undrade va sjutton han höll på med. ;-) *fniss* Så nu ligger hon och sover i soffan.


Jag börjar fila på namnfesten som vi ska ha 25 oktober med. Hm... har med hjälp av en vän på mitt forum kommit på en del smått och gott man kan ordna med inför festen. Men det är myyycket tankeverksamhet kvar. Vi har inte ens bjudit alla vi ska bjuda än! Men lokalen är iaf bokad och vi har bestämt att det inte ska vara varm mat, utan smörgås och fika. Tror vi... Tur att det är ett tag kvar att fundera på!

Av Tina - 3 september 2008 19:07

Det var besök på bvc som stod på agendan idag. Vi traskade dit och det visade sig att Lyckeli nu väger 4525 gram och 55.5 cm lång. :-D Vi fick en tid hos läkaren om en månad, då han ska klämma och känna och lyssna på lungor och hjärta. En rutinkoll, tydligen. Glada i hågen köpte vi en vattenmelon och Sempers magdroppar innan vi gick hem. Bvc-damen tyckte vi gott kunde testa med dem med, utöver Miniformen. Och melonen ska vi smaska på ikväll, och jag Marcus. :-)


Marcus frågade idag om jag går med honom på en skräckfilm som kommer på bio i oktober. Då jag har läst boken (Låt den rätta komma in, av Johan Ajvide Lindkvist) och gillade den så sa jag att jag självklart följer med. Sedan slog det mig: "Men! Det kan jag ju inte! Vem tar hand om finaste bebisen då?" Vi har definitivt inte svårt att få barnvakt, men frågan är om JAG kan lämna bort henne om ens för två timmar redan i oktober! Jag tycker det är jobbigt att gå ut med soporna även om Marcus är kvar inne med henne. Ligger hon i ett annat rum och sover så är det okej, men att inte ha henne hos sig... GÅR det?!


Lyckeli gillar sin babysitter (för det mesta) och nu har vi långa stunder då hon tittar mig i ögonen och flirtar, ler och är allmänt sötast:

Av Tina - 2 september 2008 18:53

Idag var min bror Tobbe här på besök. Han är på kurs i Göteborg och eftersom han annars bor en bit härifrån så passade han på att hälsa på när han ändå var i stan, vilket var väldigt uppskattat! Det var första ggn han träffade Lyckeliten så det fick förevigas med ett kort. :-)


Annars har det varit en lugn dag. Marcus kom hem från jobbet imorse och vi har haft det mysigt här hemma. Barbro - Marcus mamma - kom efter jobbet och åt middag med oss. Längtan var stor efter Lyckeli redan två dagar efter att Barbro träffade henne senast. ;-) Vi gjorde thaigryta med ris. Brorsan ville också ha mat när han kom så jag slängde i en halv burk sambal oelek i grytan som var kvar, plus en rågad matsked grön curry-pasta. Behöver jag säga att brorsan gillar stark mat....? "Åh, va gott!" sa han och smaskade på, medan jag hade fått bälga i mig vatten efter bara en sked av det där. Lite kanske jag överdriver, men han vill definitivt ha det starkare än vad jag klarar av.


Idag var det premiär av bära-koftan-jag-stickade-till-Lyckeli med! Ojojoj, va stolt jag var i januari när jag hade påtat klart den där koftan! Den första och enda jag har stickat någon gång. Det var ett tidigt ryck av boa som gjorde att jag plockade fram stickor och garn (läs: fick det av mamma) och krävde att mamma visade hur man gjorde. Hon fick översätta ett stickmönster till typ bebisspråk för att jag skulle förstå, och rita bilder och allt... Men jag tog med det hem och en kofta blev det! Visst är den fin! :-D

Av Tina - 1 september 2008 16:11

Ahhh... Vi kom ut på en promenad till slut! Först var jag tvungen att äta middag (lågt blodsocker) och sedan var Lyckeil lite pluttig. Men jag packade ner henne i vagnen och iväg gick vi. Det tog ett tag innan hon kom till ro men när hon väl gjorde det somnade hon gott.


Jag störde mig så enormt på två killar som åkte förbi oss på sina mopeder när vi var ute och gick häromdagen... De såg ut att raca så jag och M ställde oss lite vid sidan om gångvägen med vagnen. De åker förbi, hojtar och TUTAR som idioter! Inte åt oss, utan åt varandra. MEN! Nu vaknar inte Lyckeli så enkelt av ljud men det är ändå rätt puckat att tuta precis när man åker förbi en barnvagn, tycker jag. Eller är det jag som har blivit kärring!? *fasar*


Jaja, här är bilder på mig och Lyckeli från den fina promenaden idag iaf!

Av Tina - 1 september 2008 12:29

Idag fyller mamma år. Jag har inte ringt och grattat än men det ska jag göra senare under dagen. Jag tänkte göra det för en timma sedan men då började Lyckeli röra sig lite i sömnen så jag tänkte att det nog snart var dags för mat. Jag gjorde i ordning maten och lade fram kudde och handduk i soffan. Och så skulle jag då hämta bebisen för att byta blöja före maten, men då hade hon somnat om så gott så! Nu har det gått en timma och jag sitter här helt beredd, medan Lyckeli bara sover vidare! Jisses... Hon är nog trött, för imorse var det jobbigt för henne. Magknip gjorde henne ledsen och trots att jag testade allt för att göra henne glad igen så bara grät och skrek hon. Till slut orkade jag inte bära runt henne mer, jag behövde en minuts frist. Jag lade ner henne i vaggan och proppade igen med nappen. Och simsalabim, där låg nöjd bebis och sov efter bara tre minuter! Men... kunde hon inte sagt att det var DET hon vill!? Jag hade testat att lägga henne i soffa och i vår stora säng, men det var visst vaggan som var modellen i dag. Jaja, vi blev nöjda och glada, båda två, iaf!


Det är strålande väder så idag ska vi ta en skön promenad, jag och Lyckeli. Marcus åkte till jobbet imorse och kommer inte hem förrän i morgon bitti igen. Först hade jag tänkt gå till jobbet för att säga hej, men vi har varit iväg på så mkt det senaste och träffat så mkt folk, så vi går nog bara runt området här hemma. En lagom promenad på ca 3 km. Jag går fortfarande runt i mina gravid-brallor och längtar efter att kunna ha mina vanliga byxor som hänger och väntar i garderoben. Målet är att gå mellan 7 och 10 timmar i veckan och hittills har det gått bra. 7.5 timmar förra veckan, får se hur många det blir denna...


En bild på Lyckeli när jag matar henne:

Ovido - Quiz & Flashcards