Alla inlägg den 19 januari 2009

Av Tina - 19 januari 2009 23:10

Min finaste bebis tycker så himla mycket om att läsa böcker. Helst ska det vara pappa som läser och helst ska han läsa bajsboken "det var det fräckaste" eller någon av Max-böckerna. Då dyker den koncentrerade läs-minen upp och hon kan sitta stilla och titta, lyssna och ibland smaka lite på boken väldigt länge.


Idag när jag och Marcus satt i soffan och åt lite sen middag så fick Lyckeli pröva lyckan på egen hand. Hon fick tag i "Alfons gillar" (en bok som är mycket omtyckt, speciellt av hennes fina far, då det på andra sidan i boken, i vilken de radas upp saker Alfons gillar, står "Alfons gillar sin pappa!") och började med att noga studera omslaget. Med lite hjälp av sina föräldrar kunde hon sedan bläddra och titta länge och väl på varje sida. Det var helt bedårande att se! Och hon satt så redigt i soffan, välte bara två ggr. ;-) Älskade ungen börjar bli en stor bebis.

Av Tina - 19 januari 2009 23:01

Vi försöker få lilla fisen att dricka vatten till måtiderna. Det har gått sådär hittills. Hon mest leker med nappen och undrar vad det är för pecka vi vill att hon ska dricka. "Det smakar ju inte ens messmör, som min vanliga dricka gör!!" (Hon får messmör i ersättningen för att inte bli för hård i magen.) "Nä, bort med det här blasken och fortsätt ge mig blåbär, tack." Men nu har vi kommit på att bara hon får ta i flaskan själv så blir det genast mycket roligare att dricka vatten. :-) Nästan som en lek! "Jag kan själv!" Och när man har ätit färdigt kan man alltid suga på underläppen en stund...

Av Tina - 19 januari 2009 17:54

Åh, va kul det är när delar av min familj kommer och hälsar på! Vi umgås mycket med Marcus familj, och de är UNDERBARA, men ibland saknar jag att inte kunna umgås lika mycket med min familj... Det behöver ju inte ta ut vartannat, men vi bor ju ändå en bit från varandra och då vi inte har bil så blir det inte så ofta som man hade velat. :-) Men idag blev det i alla fall! Mamma, storasyrran och hennes yngsta son kom på besök. Både för att Teres ändå hade ett ärende till Göteborg, men även för att gratta Marcus, som fyller år imorgon.


De trillade in strax efter elva. Vi lekte med barnen, pratade strunt och allvar, åt lunch (potatis och grönsaker i ugnen, svampsås och bönsalsa), fikade (hallon- och blåbärspaj med vaniljsås), busade mer med barnen, tog kort och hade det bra. Lyckeli älskar att titta på när Teo rusar runt och Teo verkar rätt så förtjust i sin yngsta kusin också.


De kunde inte stanna längre än till två, men det var drygt två kvalitativa timmar vi fick tillsammans. Marcus fick en fin blombukett, en peng och ett presentkort på valfri tidningsprenumeration. Nu ska han bara välja vilken han vill ha. :-)


Så - en mycket bra dag idag! Så bra att det nästan är roligt att ha tvättstugan nu under eftermiddagen. ;-)

Av Tina - 19 januari 2009 10:06

Ja, då är Marcus redo att påbörja strålningen nu då. Han var på Jubileumskliniken idag och gjorde en form som han ska ligga i under alla strålningstillfällen. Det var som en saccosäck som han la sig i, och sedan sög de ur luften ur den så att den formades efter hans kropp. Det tog ett tag för dem att hitta en ställning som Marcus kan ligga i en kvart utan att få ont. Han har ju ont i axeln, troligen pga av att armen har varit stilla så länge.


Första strålningen blir 29 januari, och sista 5 mars. Det känns bra, för sedan kommer våren och då blir det ljusare både bokstavligt och bildligt. Vi känner väl båda två att vi vill att det här ska bli gjort nu, så att det kan kännas avklarat. En bekant sa till Marcus att "cancer, det blir man aldrig frisk från, det har man hela livet sedan". Han menade väl att man inte kan slappna av då man en gång har haft cancer. Men jag håller inte med. Nu ordnar sig det här, och sedan tänker jag INTE gå runt och tänka på att Marcus har cancer! Han går på sina kontroller, gör sin lungröntgen var tredje månad och så är det bra så.


Idag kommer storasyrran och mamma hit. De hade ett ärende till Göteborg och passar på att svänga förbi oss. Det är så himla kul när de kommer och hälsar på från Uddevalla! Innan Lyckeli kom åkte vi dit upp mycket oftare, men det har inte varit så mycket med det nu. Hm... Funderar på vad jag ska bjuda på som jag har hemma. Det får nog bli rotfrukter i ugnen, en bönsalsa och så hallon- och björnbärspaj till efterrätt. :-)

Ovido - Quiz & Flashcards